Een EAN13 barcode op uw CD of DVD


Het Centraal Muziekhuis beheert een uitgebreide catalogus van cd's, (muziek)dvd's en blu-ray's. Een artikel van een leverancier kan alleen opgenomen worden in de catalogus van het Centraal Muziekhuis als er een unieke officile EAN13 barcode aan is gekoppeld. Alleen op deze wijze kunnen muziekuitgaven als unieke producten worden aangeboden aan (web)winkels en ketens.

U kunt (meerdere) barcodes verkrijgen door een abonnement te nemen bij de internationale organisatie GS1. Diverse kleine labels en independant artiesten maken hier geen gebruik van. Hun uitgaven kunnen daardoor in de meeste (web)winkels niet verkocht worden. Ook zullen ze nooit in de hitlijsten kunnen verschijnen, omdat ook deze registratie op basis van het scannen van barcodes plaatsvindt.

Om voor deze situatie een praktische oplossing te bieden, geeft het Centraal Muziekhuis via deze website de mogelijkheid om via haar account barcodes aan te vragen. De EAN13 barcodes die wij leveren zijn gerelateerd aan het barcode-account van het VOF Marista en internationaal geldend. Via het aanvraagformulier kunt u voor uw cd of dvd uitgave of digitale track (Itunes, Spotify. Deezer etc.) nmalig een unieke 13 cijferige code aanvragen. U krijgt dan naast de code ook van ons het in hoge resolutie opgemaakte grafische bestand (de streepjescode) die u kunt (laten) in-monteren in het artwork.

De bemiddelingskosten die wij rekenen voor het aanleveren van voor een nmalige barcode (cijfercode + grafisch bestand) bedragen 25,00 excl. BTW (30,25 incl.21% btw). Bij ons is dit een nmalig bedrag. U betaalt voor de codes die wij doorgeven geen lidmaatschapskosten en/of jaarlijks contributies. Onze barcodes zijn uiteraard gegarandeerd uniek en aangemaakt volgens de internationale EAN standaard voor 13 cijferige barcodes.

online barcode maken kopen barcodes genereren EAN13